midyeli baldo pirinç pilavı
Midyeli baldo pirinç pilavı tarifi: Midyenin dolmasından çorbasına, güvecinden pilakisine varıncaya kadar yemeği yapılır. Midye pilavını tarifime uygun yaparsanız, lezzet ve tadı midye dolmasından farklı olmaz. Birde üzerine limon sıkarsanız eğer, yenmesine doyum olmaz.
midye pilavı malzemesi
midye pilavı yapımı
afiyet bal şeker olsun
- bir su bardağı baldo pirinç
- otuz adet iç midye
- bir orta boy soğan
- beş kaşık sıvı yağ
- karabiber, kimyon, tarçın
- kuş üzümü, yenibahar
- tuz
midye pilavı yapımı
- midye ve pirinci ayrı ayrı yıkayın ve süzün
- soğanı doğrayın, yağ içinde kavurun
- ardından pirinci ilave edin kavurun
- üzerine iç midye, 1.5 bardak sıcak su,
- karabiber, tarçın, yenibahar, kimyon
- kuş üzümü ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
- tencere kaynadıktan sonra, kapağı kapatın
- ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin,
- ardından ocaktan alın, dinlendirin
- ve istediğiniz gibi servis edin
afiyet bal şeker olsun