yoğurtlu irmik çorbası
Yoğurtlu irmik çorbası tarifi: İrmik çorbası yaparken zeytinyağı ve tereyağını birlikte kullanırsanız, çorbanız fazlasıyle lezzetli olur. Birde irmik ve şehriyeyi birlikte kavurduktan sonra, suyunu verirken dipten karıştırarak topaklanmasını önlemelisiniz. Ayrıca çorba çok kısık ateşte pişirilmeli ve arada bir dipten karıştırılmalıdır.
yoğurtlu irmik çorbası malzemesi
- bir çay bardağı irmik
- bir kaşık arpa şehriye
- beş kaşık zeytinyağı
- bir kaşık kuru nane
- altı bardak sıcak su
- bir yumurta
- bir bardak yoğurt
- tuz
yoğurtlu irmik çorbasının yapılışı
- çorbanın sosu için yumurta ve yoğurdu birlikte çırpın
- yağı ertin üzerine arpa şehriye ve irmiği ilave edin
- şehriye sararıncaya kadar kavurun
- ardından sıcak suyu ilave edin karıştırın
- tencereyi bir defa fokurdatın, kapağı kapayın
- tencereyi ağır ateşte 10 dakika kaynatın
- ardından sosun içerisine bir kepçe çorbadan ilave edin, karıştırın
- sosu tencereye dökün ve dipten karıştırın
- tencere kaynamaya başladıktan sonra
- ağır ateşte 5 dakika süre ile çorbayı tekrar kaynatın
- süre bitiminde ocaktan alın, naneyi ve tuzu katın
- ardından irmik çorbanızı gönlünüzce servis yapın.
afiyet bal şeker olsun