mangalda çinekop ızgara


Mangalda çinekop ızgara : Sarıkanat olsun, çinekop olsun kılçığı fazla olmayan ve iç organları gayet temiz balıklardır. Temizlenmesi kadar yemeside oldukça kolay. Çinekop ızgara mangalda, elektrikli ızgarada, ocak üzerinde kullanılan yapışmaz ızgara tavalarda yapılabilir. 

çinekop ızgara malzemesi
  1. yarım kilo çinekop
  2. ayçiçek yağı
  3. Tuz

çinekop'un ızgara yapılışı
  1. balıkların iç organlarını çıkarın
  2. bir güzel yıkayın ve süzün
  3. az miktarda ayçiçek yağı ile tuz'u karıştırın
  4. ve balıkların iç ve dış yüzeylerine hafif sürün
  5. kızgın mangal üzerine balıkları dizin
  6. alt üst ederek pişirin
  7. ve salata ile gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır