fırında takoz palamut kızartması
Fırında takoz palamut kızartması tarifimdeki gibi yapılırsa, çok güzel oluyor, tavsiye ederim. Yapmanız gereken zeytinyağı ile herhangi bir sıvı yağını karıştırmak, üzerine karabiber, pul biber, tuz ve limon suyunu ilave etmektir. Palamut fırında dilimlenmiş olarak 25 dakika içerisinde pişiyor. Balık dilimlerinin daha sulu kalmasını isterseniz 20 dakikada yeterlidir, siz bilirsiniz.
fırında palamut kızartma malzemesi
- üç orta boy palamut(takoz doğranmış)
- bir çay bardağı bitkisel sıvı yağı
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- karabiber, pul biber, tuz
- yarım limon
fırında palamut kızartmasının yapılışı
- palamutları temizleyin dilimleyin, yıkayın ve süzün
- bir kap içine bitkisel sıvı yağı ve zeytinyağını koyun
- üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
- yarım limonu ve karıştırın
- takoz palamut dilimlerini yağ içerisine batırın
- ardından yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine dizin
- tepsiyi 200°C derece’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürün
- ve 25 dakika fırında pişirin
- ve ardından gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun