fırında hamsi yapımı
Fırında hamsi doğrudan pişirilebilir veya tarifimde anlatıldığı gibi domates, soğan ve maydanoz katkılarıyla da pişirilebilir. Hamsi kış mevsiminde tam yağlı olur ve yağlı hamsinin fırında pişirilmesi daha da güzel olur.
fırında hamsi yapımı malzemesi
- bir buçuk kilo hamsi
- dört kaşık sıvı yağ
- üç domates
- bir soğan
- maydanoz, tuz
- limon dilimleri
fırında hamsinin yapılışı
- domatesi küp, soğanı piyaz doğrayın
- hamsiyi temizleyin, yıkayın ve süzün
- üzerine dört kaşık sıvı yağı gezdirin
- tuzu serpin, karıştırın ve fırın tepsisine yayın
- üzerine domatesi, soğanı, maydanozu ve limon dilimlerini koyun
- tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- 30 dakika süre ile pişirin
- ve ardından gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun