yumurtalı kayın mantarı kavurması


Yumurtalı kayın mantarı kavurması tarifi: Yumurtalı manatar kavurması bütün mantar çeşitleriyle yapılır. Tarifimde kayın mantarı kullandım. Yumurtalı mantar tek başına mantarla yapıldığı gibi domates, soğan, sivri biber kullanılarakta yapılır. Ayrıca, çeşitli baharatlarlada tatlandırılır.

yumurtalı mantar kavurma malzemesi
  1. 200 gr. kayın mantarı
  2. bir yumurta
  3. bir kaşık tereyağı
  4. tuz

yumurtalı mantar kavurmasının yapılışı
  1. mantarları kuşbaşı doğrayın
  2. tereyağı eritin, mantarı ve tuzu ilave edin kavurun
  3. mantar bıraktığı suyu çekince
  4. ortasından yer açın ve yumurtayı kırın
  5. ağır ateşte yumurtanın beyazı pişince ocaktan alın
  6. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır