salçalı pirinçli kabak çorbası
Salçalı pirinçli kabak çorbası tarifi: Kabak çorbası pirinçli, bulgurlu, sütlü, kremalı, et sulu, patatesli, yoğurtlu ve mercimekli yapılabilir. Tarifimde olduğu gibi, taneli yapılarak tüketilebilir veya blendırdan geçirilebilir. Ayrıca damak zevkinize uyan baharat katkılarıyla tatlandırılabilir, seçim sizin..
pirinçli kabak çorbası malzemesi
- iki adet kabak
- iki kaşık tepeleme pirinç
- iki domates
- bir soğan
- yarım kaşık salça
- yarım kaşık un
- bir kaşık tereyağı
- beş bardak su
- tuz
pirinçli kabak çorbasının yapılışı
- pirinçi yıkayın, soğanı, domatesi rendeleyin
- kabağı soyun ve rendeleyin
- yağ içinde soğanı kavurun ardından unu kavurun
- üzerine sıra ile salçayı domatesi katın kavurun
- ardından kabak, pirinç ve 5 bardak su ilave edin, karıştırın
- tencerenin kapağını kapayın
- ağır ateşte tencereyi 20 dakika kaynatın
- süre bitiminde çorbanın tuzunu ayarlayın
- isterseniz üzerine maydanoz veya kuru nane serpin ve servis edin
afiyet bal şeker olsun