incir kavurması


Kuru incir kavurması tarifi: İncir kavurması yaparken su ve süt kullanılabilir, ya da her ikisi ortak kullanılabilir. İncir kavurması taze incirle yapılabildiği gibi, tarifimde olduğu gibi kurutulmuş incirle de yapılabilir. Diğer yağlar incir kavurmasında kullanılsa da, tereyağlı incir kavurması bir başka güzeldir. Seçim sizin, nasıl yaparsanız yapın, çöpe atılmaz yenir.

incir kavurması malzemesi
  1. 300 gram kuru incir
  2. bir kaşık tereyağı
  3. bir çay bardağı toz şeker
  4. bir çay bardağı su
  5. dövülmüş ceviz içi

incir kavurmasının yapılışı

  1. incirleri yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
  2. yağ içinde incirleri kavurun
  3. üzerine toz şeker ve suyu ilave edin
  4. malzemeleri bir kez fokurdatın
  5. ağır ateşte incirlerin suyu kendine karar
  6. oluncaya kadar pişirin
  7. ardından servis tabağına alın, ceviz içi ile süsleyin
  8. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır