taş kadayıfı tarifi

Bu bilinmeyen bir tarihi tarif, taş kadayıfı tarifi: Hazır taş kadayıf taze ve kurumamış olursa, tatlısı nefis olur. Kendine özel tadı ile birlikte, ekmek kadayıfını andırır hassas damaklarda. Hazır aldığınız taş kadayıfların kenarları sert olabilir. Bu durumda kenarlarını kesmeniz gerekir.
taş kadayıf tatlısı malzemesi
- altı adet taş kadayıf
- bir bardak ılık süt
- iki yumurta
- yarım bardak un
- iki bardak toz şeker
- üç bardak su
- çeyrek limon
- kızartma yağı
taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır
- üç bardak su içine iki bardak şekeri katın kaynatın
- ardından limonu sıkın ve şerbeti iki dakika kaynatın ocaktan alın
- iki yumurtayı bir kap içerisinde çırpın
- taş kadayıfları bir kap içerisine alın
- üzerine bir bardak ılık süt dökün ve sütü çekmesini sağlayın
- kızartma yağını ısıtın, süt içinden taş kadayıfları tek tek alın
- ve önce una bulayın, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
- ardından kızgın yağ içinde kızartın
- kızaran kadayıfları şerbet tenceresi içerisine alın
- üzerine küçük bir tabak kapayın, tencere kapağını kapayın
- tencereyi ocak üzerinde ağır ateşte 15 dakika süre ile kaynatın
- ocağı söndürün, taş kadayıfları tencere içerisinde soğutun
- ve üzerini ceviz içi, fıstık içi, kaymakla süsleyerek gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun