zeytinyağlı çiriş salatası


Zeytinyağlı çiriş salatası tarifi: Çiriş otu salatası iki şekilde yapılır. Tarifimde olduğu gibi, çiriş haşlanarak veya körpe çirişlerin yaprakları doğranarak yapılır. Çiriş yaprakları, taze soğan, domates, maydanoz ve diğer yeşilliklerin ilavesi ile karışık salatası yapılır. Çirişin tek başına salatası olmaz mı, elbette olur. Kendine benzer yeşillikleri bir araya getirip, üzerinede zeytinyağı ve limon suyu ilave ederseniz çok nefis salatası olur.

çiriş otu salatası malzemesi
  1. yarım kilo çiriş otu
  2. yarım limon suyu
  3. üç kaşık sızma zeytinyağı
  4. üş diş sarımsak
  5. tuz

çiriş salatası nasıl yapılır
  1. çiriş otunu ayıklayın, yıkayın ve irice doğrayın
  2. diriliği gidinceye kadar haşlayın, çıkarın ve suyunu sıkın
  3. sarımsağı ezin, zeytinyağını ve limon suyunu ilave edin karıştırın
  4. çiriş otunun tuzunu ilave edin ve karıştırın
  5. üzerine sarımsaklı sosu ilave edin ve karıştırın
  6. çiriş salatasını servis tabağına alın
  7. ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır