tavuk sırtı çıtır tavuk


Tavuk sırtı, tavuk kelebek ya da çıtır tavuk, hangi deyim hoşunuza gidiyorsa onu kullanın. Dökme veya tabaklı tavuk ürünleri satan yerlerde tavuk sırtı demiyorlar; ya ne diyorlar, çıtır tavuk. İsim babası meçhül olsa da güzel yakıştırmışlar, çıtır mı, çıtır. Malum çıtır üzerinde bildiğim pişirme yöntemlerini hepsini denedim, hatta salçalı yemeğinide yaptım ve memnun kaldım. Tavuk sırtını ister haşlayın, isterseniz mangalda ızgarasını yapın veya teflon tava içerisinde kızartın sonuç fevkalade, afiyet olsun. 

tavuk sırtı tava malzemesi 
  1. yarım kilo tavuk sırtı 
  2. bir kaşık bitkisel yağ 
  3. tuz 

tavuk sırtı tavanın yapılması 
  1. tavanın tabanını bir kaşık yağ ile yağlayın 
  2. ve ocağın üzerine alın, ısıtın 
  3. hafif tuzladığınız tavuk sırtlarını tava'ya yayın 
  4. ve her iki tarafınıda kızaracak şekilde pişirin 
  5. ardından dilediğiniz gibi servis edin 

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır