salçalı kıyma soslu makarna haşlama

Salçalı kıyma soslu makarna haşlama tarifi: Makarna çeşitlerine kıyma sosu yakışır. Kıyma sosu yapmak için kıyma, soğan, salça, yağ ve tuz gerekir. Elbette bu malzemeleri sırasına göre bir araya getirip kavurduktan sonra, kıymanın daha da yumuşayıp sos halini alması için, kaynar su ilave edilir. Sosun hazırlanmasında dikkat edilecek nokta, kıymayı harlı ateşte kavurmamaktır. Bu hem kıymanın kurumasına, hem de topaklanmasına neden olacaktır. Hazırladığınız kıymalı sos içerisine sevdiğiniz her çeşit baharatı ilave edersiniz. Sos içerisinde baharat kullanmak tercihlerinizle alakalı bir şey, paşa gönlünüz bilir.
kıyma soslu makarna malzemesi
kıymalı sosun yapılması
makarnanın haşlanması ve servisi
afiyet bal şeker olsun
kıyma soslu makarna malzemesi
- bir paket makarna
- 200 gr. kıyma
- bir küçük soğan
- dört kaşık zeytinyağ
- bir kaşık salça
- bir bardak su
- tuz
kıymalı sosun yapılması
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın
- ve taneleşinceye kadar kavurun
- salçayı katın kavurun,
- ardından 1 bardak su ve tuzu ilave edin
- tuzunu ayarlayın, su fokurdadıktan sonra
- ağır ateşte sosu suyunu çekinceye kadar pişirin
makarnanın haşlanması ve servisi
- suyu kaynatın, tuzunu ilave edin karıştırın
- üzerine makarnayı ilave edin
- ve makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın
- ocaktan alın ve süzünün
- üzerine ister kıymalı sosu koyun karıştırın
- isterseniz servis tabaklarına ayrı olarak ilave edin
- bilemem bildiğiniz gibi servis edin
afiyet bal şeker olsun