yumurtalı bayat ekmek kızartması

Yumurtalı bayat ekmek kızartması tarifi: Bayatlamış ekmekler bir çok şekilde değerlendirilebilir. Bunlardan bir taneside bayat ekmekleri dilimleyip, çırpılmış yumurtaya bulayarak yağ içerisinde kızartmaktır. Kızartma yağı olarak; ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, zeytinyağı, çeşitli margarin yağlar ve tereyağı kullanılabilir. Canınız hangi yağı çekiyorsa o yağı kullanabilirsiniz. Önemli olan ekmek dilimlerini ağır ateşte nar gibi kızartmanızdır.
yumurtalı bayat ekmek kızartmasının malzemesi
ekmek dilimlerinin kızartılması
afiyet bal şeker olsun
yumurtalı bayat ekmek kızartmasının malzemesi
- dört dilim bayat ekmek
- iki yumurta
- bir kaşık tereyağı
- tuz
ekmek dilimlerinin kızartılması
- bir kap içinde az tuz ile yumurtaları çırpın
- tava içinde tereyağını ıstın
- yağ köpürmeye başladığı anda
- arkalı önlü yumurtaya bulanmış dilimleri
- tava içerisine yatırın
- ve ara sıra alt üst ederek dilimleri kızartın
- ardından dilediğiniz gibi servis edin.
afiyet bal şeker olsun