papaz yahnisi veya soğan yahnisi tarifi


Soğan yahnisi veya papaz yahnisi, hangi ismi hoşunuza giderse onu kullanın. Ana malzemesi et ve soğan. Et olarak dana, kuzu, koyun eti farketmez. Fakat, kullanacağınız etin çeşitine göre yemeğin lezzetide değişecektir. Bu yemekte arpacık soğan kullanabileceğiniz gibi orta veya iri soğan kullanabilirsiniz. Arpacık ve orta boy soğanı bütün, iri soğanı ise dilediğiniz şekilde bölerek veya doğrayarak kullanabilirsiniz. Domates ve sarımsak ilavesi bu yemeğe ayrı bir lezzet katar, unutmamak lazım.

papaz yahnisi malzemesi
  1. 500 gr. kuzu eti kuşbaşı
  2. altı adet orta boy soğan
  3. dört kaşık zeytinyağı
  4. bir kaşık domates salçası
  5. karabiber, kimyon, tuz
  6. iki bardak kaynar su

yahninin yapılması

  1. soğanları yemekte bütün kullanın
  2. yağ içinde et suyunu çekinciye kadar kavurun
  3. et suyunu çektikten sonra salçayı katın kavurun,
  4. üzerine soğan, 2 bardak kaynar su, karabiber ve kimyonu ilave edin
  5. tencereyi kaynatın ve üzerine kapağı kapatın,
  6. kısık ateşte 30 dakika süre ile pişirin.
  7. süre bitiminde yemeğin tuzunu karar hale getirin
  8. ve dilediğiniz gibi servis edin.


afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır