donmuş brüksel lahanası yemeği


Difrizden (derin dondurucu) çıkarılan donmuş brüksel lahanası yemeği ile taze brüksel lahanasının yemeğinin pişirilmesinde hiçbir fark yoktur. Yalnız dondurulmuş sebze üzerinde fazlaca su bulunacağından yemeğin suyunu ilave ederken dikkat etmek gerekir. Diğer bir ayrıntı ise, brüksel lahanası veya diğer donmuş sebzeler pırasa, karnabahar, beyaz lahana dondurucuya kaldırılırken çok iyi şekilde süzdürülmesi gerekir. Sebzeler dondurucudan çıkarıldığında tane görünümlü ise, donmuş halde kullanılabilir. Eğer buz parçası gibi bir görüntüye sahipse tamamen çözdürüldükten sonra kullanılmalıdır.

dondurulmuş brüksel lahanası yemeği malzemesi
  1. 400 gram brüksel lahanası
  2. dört kaşık zeytinyağ
  3. yarım kaşık salça
  4. bir soğan
  5. bir orta boy havuç
  6. bir kaşık pirinç
  7. iki diş sarımsak
  8. karabiber, kimyon
  9. tuz

brüksel lahanasının yapılışı
  1. lahanaları dondurucudan çıkarın ve çözdürün
  2. havuçu, soğanı doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun
  4. üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
  5. ardından salçayı katın, kavurun
  6. üzerine brüksel lahanası, pirinç, 3 bardak sıcak su,
  7. karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın.
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte 20 dakika pişirin, ocaktan alın
  10. limon suyu veya sumak ekşisi ile servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır