yoğurtlu soslu misket köfte

Yoğurtlu soslu misket köfte tarifi, nasıl yapılır? Bu tarif bir bakıma iskender kebabın misket köfteye uyarlanmasıdır. Tat ve lezzet on numarayı hak eder. Yapımı hiçte zor değil, mutfak çalışmalarında arayışı sevenler için yapılası bir tarif. Denerseniz tarifimi, diğer sefere 200 gram kıyma köfte yapmak için size az gelecektir.
misket köfte malzemesi
sos malzemesi
yoğurtlu soslu misket köftanin yapılışı
afiyet bal şeker olsun
misket köfte malzemesi
- iki yüz gram orta yağlı kıyma
- bir küçük soğan
- yeteri kadar maydanoz
- karabiber, pul biber, tuz
- kızartma yağı
- bayat ekmek dilimleri
sos malzemesi
- iki orta boy domates
- bir kaşık tereyağı
- bir kase yoğurt
- iki diş sarımsak
- tuz
yoğurtlu soslu misket köftanin yapılışı
- ekmek dilimlerini kızartma makinesinde kızartın
- ve irice küp olarak doğrayın
- soğanı ve domatesi rendeleyin, maydanozu doğrayın, sarımsağı ezin
- sarımsakla yoğurtu karıştırın
- yağ içinde rendelenmiş domatesi kavurun
- az su ve tuz ilavesiyle sosu hazırlayın
- kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, pul biber,
- tuz ile birlikte köfteyi yoğurun ve misket iriliğinde şekillendirin
- kızartma yağı içerisinde kızartın
- servis tabağına doğranmış ekmekleri dizin,
- yeterli miktarda misket köfteleri üzerine koyun
- sarımsaklı yoğurtu ve domates sosunu üzerine ilave edin.
afiyet bal şeker olsun