tereyağlı tavada 100 gr. kadayıf kavurması


tereyağlı tavada 100 gr. kadayıf kavurması tarifi: Bu tarif, cennet kadayıf çeşitinin tek veya çift kişiye yetecek miktarda uyarlanmasıdır. Hızlı yapım ve sıcağı sıcağına hızlı servis. Canınız tatlı çekti ve dondurucuda bulunan kadayıf aklınıza geldi ise, kadayıf kavurması tam size göre. Yapmak isterseniz şip şak, dakikalar içerisinde tatlınız hazır.

kadayıf kavurma malzemesi
  1. yüz gram kadayıf
  2. otuz gram tereyağı
  3. bir kahve fincanı şeker
  4. bir kahve fincanı su
  5. bir kaç damla limon suyu

şerbetinin hazırlanması
  1. küçük sos tavası içerisine su ve şekeri koyun, karıştırın
  2. şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkın, karıştırın
  3. şerbeti 5 dakika kısık ateşte kaynatın ve ocaktan alın

kadayıfın kavrulması
  1. kadayıfları çok ince doğrayın
  2. tavada tereyağını eritin
  3. kadayıfları üzerine ilave edin, karıştırın
  4. ve pembeleşinceye kadar kavurun
  5. ardından şerbetini ilave edin
  6. kadayıf şerbetini çekinceye kadar
  7. karıştırın ve ocaktan alın
  8. kadayıfı arzu ettiğiniz şekilde kalıplayın
  9. gönlünüz neye karar verir ise, kaymak, ceviz, fıstık,
  10. fındık, badem ile servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır