güveçte uskumru (yerli, ithal) fırında nasıl pişer


Güveçte uskumru (yerli, ithal) fırında nasıl pişer? İşte size pür lezzet güveçte uskumru, hem de fırında pişirildi. Sosu balık kadar, balığı sosu kadar enfes bir tat, denemelisiniz. İster fırın tepsisinde topluca, ister güveç içinde tek tek yapın, seçimi size kalmış. Sonuç olarak; sofraya bıraktığınız güveç tabağı içerisinde balık iskeletinden başkaca eser kalmayacaktır.

güveçte uskumru malzemesi
  1. bir uskumru yerli, ithal balık farketmez
  2. bir küçük limon
  3. tuz

balık sosu malzemesi
  1. bir orta boy soğan
  2. bir iri domates
  3. bir kaşık zeytinyağı
  4. bir kahve fincanı su
  5. karabiber, tuz
  6. dogranmış maydanoz

balık sosu nasıl yapılır
  1. yağ içinde piyaz doğranmış soğanı kavurun
  2. üzerine kabuğu soyulmuş ve iri küp doğranmış
  3. domatesi ilave edin hafif kavurun
  4. ardından 1 fincan su, karabiber ve tuzu ilave edin
  5. sosu 3 dakika kaynatın, ocaktan alın

uskumru fırında nasıl yapılır
  1. balığı temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. yan yüzeylerine çizikler atın ve tuz serpin
  3. balık güvecini yağlayın, orta yerine uskumruyu yatırın
  4. kenar boşluklarına sosu ve limon dilimleri koyun
  5. ve üzerine alüminyum folyo kapatın
  6. güveci önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  7. 15 dakika sonra folyoyu alın, üzeri kızarıncaya kadar balığı pişirin
  8. ve üzerine maydanoz serpin ardından servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır