tereyağlı sade makarna nasıl yapılır


Tereyağlı sade makarna nasıl yapılır? En güzel makarna yemeği yapmanın ilk şartı, kullanacağınız makarnanın kalitesi ile ilgilidir. Çok iyi yemek yapma beceriniz olsa dahi, elinizde uygun malzeme olmadığı takdirde yaptığınız yemek başarısızlıkla sonuçlanır. Makarna haşlanarak ya da pilav gibi pişirilir. Makarna yemeği hazırlarken daha çok makarna haşlanır. Pilav pişirme yöntemi ile hazırlanan makarna deneyim gerektirir. Bu nedenle yaygın makarna pişirme yöntemi makarnanın bol su içerisinde haşlanarak pişirilmesidir. Makarna haşlarken pişip pişmediğini makarnayı dişlerimiz arasında ezerek anlarız. Bir de makarna paketi üzerinde yazılı olan pişirme sürelerini dikkate alırız. Ne var ki, verilen makarna haşlama süreleri bizlerin damak zevkine göre verilmemiştir. Bizler makarnamızı haşlarken sertliğini kendimize göre ayarlamalıyız. Yani, makarna haşlama süresini kendimiz belirlemeliyiz. Tarifteki makarna üzerinde haşlama süresi 9 dakika olarak verilmiştir. Bu makarnayı kendim 14 dakika haşladım. Makarna haşlandıktan sonra dilediğiniz sosu kullanabilirsiniz.

makarna haşlama malzemesi
  1. 1/2 paket bukle makarna
  2. bir kaşık dolusu tereyağı
  3. iki litre haşlama suyu
  4. bir kaşık tuz

mutfakta yapılışı
  1. tencerede suyu kaynatın, tuzunu ilave edin karıştırın
  2. üzerine makarnayı ilave edin ve karıştırın
  3. tencere açık olarak makarnayı yumuşayıncaya kadar haşlayın
  4. ocaktan alın ve süzünün, üzerine sakın ha su tutmayın
  5. ardından tereyağı eritin, makarnaya ilave edin ve karıştırın
  6. en önemlisi makarnaya tuz sepin ve tuzunu ayarlayın
  7. buraya kadar sade makarna hazırladık
  8. bundan sonrası için arzu ettiğiniz
  9. makarna sosunu kullanabilirsiniz

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır