yumurtalı hodan kavurması: tereyağlı, yoğurtlu nefis

yumurtalı hodan kavurması: tereyağlı, sarımsaklı yoğurtlu nefis ve malzemesi
yapılışı
afiyet bal şeker olsun
- yarım kilo hodan bitkisi
- üç yumurta
- iki kaşık tereyağı
- bir kase yoğurt
- iki diş sarımsak
- tuz
yapılışı
- hodan bitkisini ayıklayın, yıkayın ve sirkeli su içinde bekletin
- ardından bol su ile yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
- yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
- tereyağını eritin, üzerine haşlanmış hodanı katın kavurun
- tuz'unu ilave edin ve ayarlayın
- üzerine yumurtaları kırın, karıştırın ve katı olarak pişirin
- ardından sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun