yumurtalı hodan kavurması: tereyağlı, yoğurtlu nefis


yumurtalı hodan kavurması: tereyağlı, sarımsaklı yoğurtlu nefis ve malzemesi
  1. yarım kilo hodan bitkisi
  2. üç yumurta
  3. iki kaşık tereyağı
  4. bir kase yoğurt
  5. iki diş sarımsak
  6. tuz

yapılışı
  1. hodan bitkisini ayıklayın, yıkayın ve sirkeli su içinde bekletin
  2. ardından bol su ile yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
  3. yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
  4. tereyağını eritin, üzerine haşlanmış hodanı katın kavurun
  5. tuz'unu ilave edin ve ayarlayın
  6. üzerine yumurtaları kırın, karıştırın ve katı olarak pişirin
  7. ardından sarımsaklı yoğurt ile gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır