20 dakikada pirinçli yer elması yemeği
20 dakikada pirinçli yer elması yemeği tarifi ve malzemesi
yapılışı
afiyet bal şeker olsun
- bir kilo yer elması
- bir soğan
- bir havuç
- yedi kaşık zeytinyağı
- bir kaşık tepelice pirinç
- yarım kaşık salça
- iki bardak sıcak su
- toz şeker, limon suyu, tuz
- maydanoz
yapılışı
- yer elmasını soyun, iri doğrayın ve soğuk su içinde bekletin
- soğanı yemeklik, havuçu halka doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun, havuçu katın kavurun
- üzerine salçayı katın ve kavurun
- ardından yer elması ve pirinçi katın karıştırın,
- üzerine 2 bardak sıcak su, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tuzu katın, tuzunu ayarlayın
- tencereyi kaynatın, kapağı kapatın ve ağır ateşte 20 dakika pişirin
- üzerine doğranmış maydanoz serpin
- ve gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun