30 tane kuru patlıcan dolması: etli tarifi
30 tane kuru patlıcan dolması etli tarifi ve malzemesi
- otuz adet dolmalık kuru patlıcan
- 250 gram kıyma
- bir çay bardağı zeytinyağ
- üç soğan
- iki domates
- bir bardak pirinç
- yarım kaşık domates salçası
- yarım kaşık biber salçası
- üç diş sarımsak
- karabiber, kimyon, sumak, kuru nane
- maydanoz, tuz
yapılışı
- patlıcanları 5 dakika süre ile haşlayın ve süzün
- domatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın
- 1/4 demet maydanozu ve sarımsakları doğrayın
- iç harçının hazırlanması
- yoğurma kabı içine kıyma, soğan, zeytinyağ'ın yarısı, salça,
- birer tatlı kaşığı ölçüsünde baharatları,
- maydanoz, sarımsak ve tuz'u katın yoğurun
- harçın tuzunu ayarlayın ve pirinçi katın karıştırın
- her patlıcanı ağızlarında bir parmak ölçüsünde boşluk bırakarak bastırmadan doldurun
- doldurulmuş patlıcanların ağız kısımlarını kapatın
- ve tencere tabanına birbiri üzerine bindirilmiş olarak, yatay dizin
- 3 bardak kaynar su içine az salça ve az tuz ilave edin karıştırın
- hazırladığınız bu sosu ve kalan zeytinyağını tencereye ilave edin
- patlıcanların üzerine ısıya dayanıklı bir kap kapayın
- tencereyi kaynatın ve tencere kapağını kapayın
- ağır ateşte 40 dakika pişirin ve servis edin.
afiyet bal şeker olsun