zeytinyağlı taze barbunya pilaki
Tencerede zeytinyağlı taze barbunya pilaki tarifi malzemesi
- yarım kilo iç barbunya fasulye
- bir çay bardağı zeytinyağ
- bir soğan
- bir havuç
- bir patates
- iki diş sarımsak
- yarım kaşık salça
- bir çay kaşığı toz şeker
- maydanoz, tuz
yapılışı
- fasulyeyi ağır ateşte 25 dakika haşlayın, süzün
- havuç ve patatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı bütün bırakın
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine havuç ve bütün sarımsağı katın kavurun
- ardından salçayı katın, kavurun
- üzerine fasulye, 4 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı şekeri katın, karıştırın
- kapağı kapayın, ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
- ve yemeğin tuzunu karar hale getirin, kıyılmış maydanozu serpin
- soğuk veya sıcak, limonla servis edin
afiyet bal şeker olsun