soslu tavuk göğsü kızartması
soslu tavuk göğsü kızartması tarifi malzemesi
- yarım kilo tavuk göğsü
- yarım çay bardağı ayçiçek yağı
sos malzemesi
- bir orta boy soğan
- bir diş sarımsak
- yarım kaşık salça
- bir kaşık yoğurt
- dört kaşık ayçiçek yağı
- karabiber, kimyon, tuz
yapılışı
- göğüsü uygun irilikte parçalara bölün
- sos'un hazırlanması
- rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
- ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, posasını atın.
- kap içine 4 kaşık ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası, yoğurt,
- karabiber, kimyon, çok az tuz'u koyun ve karıştırın.
- tavuk göğsü parçalarını sos’a bulayın,
- sos kabının kapağını kapatın ve 3 Saat süre ile dinlendirin.
- tava içine yarım çay bardağı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın
- göğüslerin üzerine hafif tuz serpin tavaya dizin
- önlü arkalı kızartın ve servis edin.
afiyet bal şeker olsun