tereyağlı havuçlu bulgur pilavı


Tereyağlı havuçlu bulgur pilavı farklı bir lezzet. Havuçlu bulgur pilavında bir su bardağı köy bulguru, bir kaşık tereyağı (40 gr.) ve bir küçük havuç kullandım. Bilirsiniz; tereyağını eritmeden kaşıkla ölçerseniz, bir kaşık tereyağının sabit bir ölçüsü yoktur. Erimiş tereyağını ölçerseniz, bir çorba kaşığı dolusu tereyağı 10 gr. gelir. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tereyağlı havuçlu bulgur pilavı malzemesi:

  • bir bardak iri pilavlık bulgur
  • bir kaşık tereyağı (40 gr.)
  • bir küçük havuç
  • bir kuru soğan
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • iki bardak sıcak su
Yapılışı:
  1. havucu soyun rendeleyin
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. bulguru yıkayın süzün
  4. tereyağını tencerede köpürene kadar eritin
  5. üzerine soğanı katın kavurun
  6. peşinden havucu katın kavurun
  7. ardından bulguru katın kavurun
  8. pilavın suyunu ve tuzunu ilave edin
  9. tencereye bir defa fokur fokur kaynatın
  10. kapağını kapayın ve ateşi tamamen kısın
  11. pilavı kısık ateşte 20 dakika pişirin
  12. süre sonunda ocağı söndürün
  13. pilavı kapağını açmadan 15 dakika dinlendirin.
afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır