sebzeli dağ mantarı kavurması nasıl yapılır?

 
sebzeli dağ mantarı kavurması nasıl yapılır? tarifi ve malzemesi
  1. yarım kilo dağ mantarı
  2. bir soğan
  3. iki domates
  4. bir çarli biber
  5. üç diş sarımsak
  6. bir kaşık tereyağ
  7. bir bardak su
  8. tuz

yapılışı
  1. mantarı kuşbaşı doğrayın, 30 dakika tuzlu su içinde tutun
  2. suyunu sıkın, domatesi küp, biber ve soğanı yemeklik,
  3. sarımsağı iri doğrayın.
  4. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine biber ve sarımsağı katın ve kavurun
  5. ardından domatesi katın ve kavurun, mantarları katın, karıştırın
  6. üzerine 1 bardak sıcak su dökün,
  7. yemeğin tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın,
  8. ağır ateşte mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır