pirinçli semizotu yemeği nasıl yapılır


pirinçli semizotu yemeği nasıl yapılır? tarifi ve malzemesi
  1. bir bağ semizotu
  2. bir soğan
  3. yarım çay bardağı zeytinyağı
  4. bir kaşık pirinç
  5. yarım kaşık salça
  6. karabiber, tuz

yapılışı
  1. semizotunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
  4. ardından semizotunu ve pirinçi katın karıştırın
  5. üzerine 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuz'u katın
  6. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte, semizotu yumuşayıncaya kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır