aktif kuru mayalı pizza hamuru
aktif kuru mayalı pizza hamuru tarifi ve malzemesi
- beş bardak un
- beş kaşık zeytinyağ
- bir tatlı kaşığı tepeli aktif kuru maya
- bir tatlı kaşığı toz şeker
- bir tatlı kaşığı tepeli tuz
yapılışı
- kase içine 1.5 bardak ılık su, şeker ve mayayı koyun karıştırın
- 10 dakika dinlendirin.
- yoğurma kabı içine 5 bardak unu eleyerek koyun
- un'un ortasını havuz gibi açın
- 1 tatlı kaşığı tuzu havuzun kenarına serpin
- kase içindeki mayayı havuza boşaltın
- ve üzerine 5 kaşık zeytinyağını dökün
- havuzun orta yerinden başlamak üzere pürüzsüz bir hamur yoğurun
- yoğurduğunuz hamuru top yapın ve üzerini yağlayın
- bir kabın içerisine koyun ve kabı streçleyin
- ya da kapağını kapatın, ılık bir yere kaldırın
- hamur iki katına ulaştığında gazını alın ve tek beze yapın
- kapağını kapatın, dinlenmeye alın. hamuru dilediğiniz vakit kullanın.
- bu hamur yaklaşık 900 gram gelir ve 30 cm. çapındaki tepsi'ye tek pizza için uygundur
afiyet bal şeker olsun