kuşbaşı kuzu etli orman kebabı

kuşbaşı kuzu etli orman kebabı tarifi malzemesi
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- bir soğan
- iki domates
- yarım kaşık salça
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- bir bardak taze iç bezelye
- iki diş sarımsak
- iki patates
- iki havuç
- karabiber, kimyon, kekik
- tuz
yapılışı
- domatesi soyun kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
- patatesi küp, havuçu halka ya da küp, sarımsakları iri doğrayın
- iç bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
- yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
- üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve havuçu katın kavurun
- ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun,
- haşlanmış bezelyeyi ve patatesi katın karıştırın
- üzerine 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon, kekik ve tuz'u katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin
afiyet bal şeker olsun