kuşbaşı kuzu etli orman kebabı

 
kuşbaşı kuzu etli orman kebabı tarifi malzemesi
  1. 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  2. bir soğan
  3. iki domates
  4. yarım kaşık salça
  5. yarım çay bardağı zeytinyağ
  6. bir bardak taze iç bezelye
  7. iki diş sarımsak
  8. iki patates
  9. iki havuç
  10. karabiber, kimyon, kekik
  11. tuz

yapılışı
  1. domatesi soyun kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
  2. patatesi küp, havuçu halka ya da küp, sarımsakları iri doğrayın
  3. iç bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
  4. yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
  5. üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve havuçu katın kavurun
  6. ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun,
  7. haşlanmış bezelyeyi ve patatesi katın karıştırın
  8. üzerine 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon, kekik ve tuz'u katın
  9. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  10. ağır ateşte bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır