mantarlı tavuk göğsü


mantarlı tavuk göğsü tarifi ve malzemesi
  1. bir tavuk göğsü
  2. 200 gram mantar
  3. bir soğan
  4. yarım çay bardağı zeytinyağ
  5. iki sivri biber
  6. bir domates
  7. iki diş sarımsak
  8. bir kaşık salça
  9. karabiber, kimyon, tuz
  10. maydanoz

yapılışı
  1. göğsü, domatesi, biberi, soğanı, sarımsağı ve mantarları doğrayın
  2. mantarları limonlu su içinde bekletin
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve sivri biberi katın kavurun,
  4. ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  5. üzerine göğüs etini katın, rengi dönünceye kadar kavurun
  6. ardından mantar, 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
  7. kapağı kapayın ve ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. yemeğin tuzunu ayarlayın ve üzerine kıyılmış maydanozu serpin, servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır