mantarlı tavuk göğsü

mantarlı tavuk göğsü tarifi ve malzemesi
- bir tavuk göğsü
- 200 gram mantar
- bir soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- iki sivri biber
- bir domates
- iki diş sarımsak
- bir kaşık salça
- karabiber, kimyon, tuz
- maydanoz
yapılışı
- göğsü, domatesi, biberi, soğanı, sarımsağı ve mantarları doğrayın
- mantarları limonlu su içinde bekletin
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve sivri biberi katın kavurun,
- ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
- üzerine göğüs etini katın, rengi dönünceye kadar kavurun
- ardından mantar, 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
- kapağı kapayın ve ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
- yemeğin tuzunu ayarlayın ve üzerine kıyılmış maydanozu serpin, servis edin.
afiyet bal şeker olsun