madımak yemeği tarifi


tencerede pastırmalı taze madımak yemeği tarifi ve malzemesi
  1. yarım kilo madımak
  2. bir kaşık tepeli doldurulmuş tereyağı
  3. üç kaşık bulgur
  4. 50 gr. pastırma
  5. tuz
  6. su

madımak yemeği'nin yapılışı
  1. madımağı ayıklayın, yıkayın ve rondodan geçirin
  2. tencereye 3.5 bardak su koyun kaynatın
  3. üzerine madımak ve bulguru koyun karıştırın
  4. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  5. ağır ateşte madımak suyunu çekinceye kadar pişirin
  6. tereyağını eritin, doğradığınız pastırmayı katın hafif kavurun
  7. tencereye dökün, karıştırın ve yemeği bir taşım kaynatın
  8. sade veya sarımsaklı yoğurtla sevis edin.


afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır