etli pirinçli sakız kabağı dolması
etli pirinçli sakız kabağı dolması tarifi ve malzemesi
- sekiz tane sakız kabağı
- 250 gram kıyma
- bir çay bardağı zeytinyağı
- bir iri soğan
- iki domates
- bir bardak pirinç
- bir kaşık salça ‘iç için’
- yarım kaşık salça ‘dolmanın suyu için’
- karabiber, kimyon, kuru nane, maydanoz, dereotu
- tuz
yapılışı
- domatesin birini soyun, küp doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- kabakları kazıyın, iki başını kesin, ortadan ikiye bölün
- oyacak ile içilerini boşaltın ve tuzlu su içinde bekletin
- dolma harçının hazırlanması
- kap içine kıyma, soğan, doğranmış domates, zeytinyağının yarısı,
- 1 kaşık salça, karabiber, kimyon, nane, maydanoz, dereotu ve tuzu katın
- bir güzel yoğurun, tuzunu ayarlayın, üzerine pirinçi katın karıştırın
- kabak içlerine fazla bastırmadan,
- ağız kısımlarında bir parmak boşluk olacak şekilde içleri doldurun
- ve tencereye dikey olarak dizin, ağızlarına birer dilim domatesi kapak yapın
- 4 bardak sıcak su içine, 1 çay kaşığı tuz ve yarım kaşık salçayı koyun karıştırın ve tencereye dökün
- kalan zeytinyağını dolmaların üzerine gezdirin
- orta ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
afiyet bal şeker olsun