yarım kilo ızgara biftek evde nasıl pişirilir
yarım kilo ızgara biftek evde nasıl pişirilir? tarifi ve malzemesi
- yarım kilo biftek
- yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- bir orta boy soğan
- bir diş sarımsak
- bir kaşık salça
- bir kaşık yoğurt
- tuz
yapılışı
- soğanı, sarımsağı soyun,
- rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
- ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
- sos'un hazırlanması
- tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
- yoğurt, çok az tuz koyun, karıştırın.
- biftekleri tencereye alın sos ile karıştırın
- kapağı kapatın
- biftekleri en az 4 saat sos içerisinde dinlendirin.
- biftekleri hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.
afiyet bal şeker olsun