zeytinyağlı taze bakla yemeği
tencerede zeytinyağlı taze bakla yemeği tarifi ve malzemesi
- bir kilo bakla
- iki orta boy soğan
- bir çay bardağı zeytinyağ
- üç kaşık un
- bir tatlı kaşığı toz şeker
- bir litre su
- dereotu
- tuz
yapılışı
- elinizle baklaların uçlarını kopartın,
- uzunluklarına göre iki veya üç parça'ya bölün.
- unlu karışımın hazırlanması
- 1 litre su içine 3 kaşık un'u koyun karıştırın.
- içine baklaları koyun dinlensin.
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine unlu karışım içerisinden aldığınız
- baklaları koyun karıştırın, tencere kapağını kapatın
- ağır ateşte baklalar sararıncaya kadar, kendi suyu ile pişsin
- kapağı açın, 2 bardak sıcak su, toz şeker ve tuz'u katın
- tuzunu ayarlayın
- ağır ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin
- en son üzerine dereotu serpin
- ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin
afiyet bal şeker olsun