zeytinyağlı 1 kilo kereviz tarifi
zeytinyağlı 1 kilo sebzeli kereviz tarifi ve malzemesi
- bir kilo kereviz
- iki havuç
- iki patates
- iki soğan
- bir çay bardağı zeytinyağ
- bir yemek kaşığı silme un
- üç diş sarımsak
- bir çay kaşığı toz şeker
- yarım limon suyu
- maydanoz
- tuz
yapılışı
- bir kap içine 3 bardak soğuk su, 1 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı toz şeker koyun. yarım limonu sıkın ve karıştırın.
- kerevizi, soğanı, patatesi, havuçu soyun, iri parçalara bölün
- tencere içine kerevizleri, havuç, sarımsak, patates ve soğanları dizin.
- üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını ve sosu dökün.
- tencere kapağını kapatın.
- ağır ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- maydanozu serpin, ocağı söndürün.
afiyet bal şeker olsun