1 kilo dana işkembe çorbası: düdüklüde terbiyeli nasıl pişer

 
1 kilo dana işkembe çorbası: düdüklüde terbiyeli nasıl pişer? tarifi ve malzemesi
  1. bir kilo dana işkembesi
  2. bir kaşık tereyağ
  3. bir diş sarımsak
  4. çeyrek kabuklu limon
  5. pul biber, tuz

yapılışı
  1. işkembeyi yıkayın, iri parçalar bölün,
  2. tencere içine alın, üzerini kapatacak su koyun, bir taşım kaynatın süzün
  3. terbiyesinin hazırlanması
  4. kap içine bir kaşık un, iki yumurta sarısı, yarım limon suyu,
  5. 1 çay bardağı su koyun çırpın
  6. düdüklü tencere içine işkembe parçalarını, üzerini kapatacak kadar su,
  7. 1 diş sarımsak, çeyrek limon, 1 tatlı kaşığı tuz'u koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. pişen işkembeleri doğrayın ve kendi suyuna karıştırın ve kaynatın
  9. kaynayan işkembenin suyundan 1 kepçe su alın, terbiyenin içine katın, karıştırın
  10. terbiyeyi tencereye katın ve karıştırın
  11. işkembeyi 5 dakika da terbiyesi ile kaynatın
  12. tereyağını eritin, pul biberi katın yakmadan kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin
  13. tuzunu ayarlayın, ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile çorbanızı servis edin.
  14. düdüklü kitapçıklarında sığır eti pişirme süresi, işkembe haşlamak için yeterli.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır