1 bütün tavuk göğsü: soslu ızgara tarifi

 
1 bütün soslu tavuk göğsü ızgara tarifi ve malzemesi
  1. bir bütün tavuk göğsü
  2. bir orta boy soğan
  3. bir diş sarımsak
  4. bir kaşık domates salçası
  5. bir kaşık yoğurt
  6. yarım çay bardağı ayçiçek yağ
  7. karabiber, kimyon, tuz
  8. kekik

yapılışı
  1. tavuk göğsünü 1.5 cm. kalınlıkta iri parçalara bölün
  2. soğanı, sarımsağı soyun,
  3. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  4. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  5. sos'un hazırlanması
  6. tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
  7. yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
  8. tavuk göğsü parçalarını tencereye alın sos ile karıştırın
  9. kapağı kapatın
  10. etleri en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
  11. etleri hafif tuzlayın ve kızgın ızgara üzerinde pişirin.
  12. ve üzerine kekik serpin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır