dana etli nefis patlıcan musakka
dana etli nefis patlıcan musakka tarifi ve malzemesi
- beş patlıcan
- 200 gram kıyma
- iki kaşık zeytinyağ
- bir soğan
- iki domates
- iki sivri biber
- iki diş sarımsak
- bir kaşık salça
- karabiber, kimyon, tuz
- maydanoz
- kızartma yağı
yapılışı
- patlıcanları alacalı soyun, iri kuşbaşı doğrayın
- tuzlu suda yarım saat bekletin ve suyunu sıkın ve yağ içinde kızartın
- soğanı, biberi, sarımsağı ve domatesi doğrayın
- harçın hazırlanması
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun.
- ardından kıymayı katın, taneleşinceye kadar kavurun
- üzerine salçayı katın kavurun, ardından domates, karabiber,
- kimyon ve tuzu katın, karıştırın, tuzunu ayarlayın
- harç suyunu çekinceye kadar pişirin
- kızarmış patlıcanları tencere'ye alın,
- üzerine harçı yayın ve domates ve biber halkalarıyle süsleyin
- ve 1.5 bardak sıcak su dökün
- ağır ateşte suyunu çekinciye kadar pişirin
- ve üzerine maydanoz serpin.
afiyet bal şeker olsun