mayonez tarifi
Evde nohut suyuna mayonez tarifi, nasıl yapılır? Bir su bardağı nohutu yıkayın ve üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Nohutu önce yüksek ateşte, tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut taneleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız nohutu suyu ile beraber bir gece (kışın oda sıcaklığında, yazın buzdolabında) bekletin. Süre bitiminde nohut suyundan ihtiyacınız kadar alın ve tarifimize uyarak mayonezinizi yapın. Nohut suyunu derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemesi:
Yapılışı:
Malzemesi:
- 150 gr. ayçiçek yağı
- 40 gr. nohut haşlama suyu (3 çorba kaşığı dolusu)
- bir çay kaşığı silme hardal
- bir çay kaşığı silme toz şeker
- bir tatlı kaşığı limon suyu (artırabilirsiniz)
- bir fiske tuz
- el blendırı veya çırpma teli
Yapılışı:
- blendırın malzeme koyma haznesine
- iki yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 40 gr. nohut haşlama suyu (oda ısısında)
- bir çay kaşığı silme hardal
- bir çay kaşığı silme toz şeker
- bir tatlı kaşığı limon suyu
- bir fiske tuz koyun ve blendırı çalıştırın
- blendır haznesinde karışımın rengi beyaza döndüğünde 150 gr. ayçiçek yağını azar azar karışıma ekleyin ve blendırı yukarı aşağı hareket ettirerek karışımın mayonez kıvamı almasını sağlayın
- elinizdeki ayçiçek yağı bittiğinde işlemi sonlandırın
- hazırladığınız mayonezi kavanoza koyun
- ve buzdolabında +4°C derecede kapalı olarak saklayın