etsiz pirinçli kapuska yemeği tarifi

 
Etsiz, pirinçli kapuska yemeği tarifi: Bir kilo beyaz lahanayı doğradım ve pirinçli olarak pişirdim. Yemekte 3 su bardağı sıcak su, bir çay bardağı zeytinyağı, bir çorba kaşığı silme doldurduğum domates salçası ve iki çorba kaşığı tepelice doldurduğum pirinç kullandım. Yemeği tencerede, kısık ateşte 1 saat  pişirdim. Ortaya şahan yemek çıktı, tavsiye ederim.

Kapuska yemeği tarifi malzemesi
  • bir kilo beyaz lahana
  • bir soğan
  • bir kaşık silme domates salçası
  • iki kaşık pirinç
  • pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • üç su bardağı sıcak su
  • sumak
  • tuz

Yapılışı
  1. lahanayı kuşbaşı doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun
  3. üzerine salçayı katın kavurun
  4. lahanayı katın karıştırın
  5. tencere kapağını kapatın
  6. 10 dakika lahana kendi suyu ile kavurun
  7. ardından kapağı açın
  8. üzerine pirinç, 3 bardak sıcak su, pul biber ve tuzu katın
  9. tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
  10. lahanayı kısık ateşte 1 saat pişirin
  11. yemeğin servisi sırasında dilerseniz
  12. sumak serpin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır