mangalda soslu kanat ızgara tarifi

mangalda soslu kanat ızgara tarifi ve malzemesi
- bir kilo tavuk kanat
- bir orta boy soğan
- iki diş sarımsak
- bir kaşık domates salçası
- bir kaşık yoğurt
- yarım çay bardağı ayçiçek yağ
- karabiber, kimyon, tuz
yapılışı
- soğanı, sarımsağı soyun,
- rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
- ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
- sos'un hazırlanması
- tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
- yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
- kanatları tencereye alın sos ile karıştırın
- kapağı kapatın
- kanatları en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
- kanatları hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.
afiyet bal şeker olsun