kadınbudu köfte tarifi
Kadınbudu köfte tarifi, nasıl yapılır? Klasik kadınbudu köfte iki aşamalı yapılır. Önce köfte yapılacak kıymanın yarısı soğan ile kavrulur. Kavrulan kıyma soğuyunca üzerine kalan kıymanın yarısı, haşlanmış pirinç, karabiber, tuz, maydanoz ilave edilir ve yoğurulur. Yoğurulan kıyma katılaşması için buzdolabında dinlendirilir. Ardından dolaptan çıkarılır ve köfte şekli verilir. Köfteler önce un veya galeta ununa batırılır, sonra çırpılmış yumurtaya batırılır ve kızgın yağ içinde kızartılır.
Kadınbudu köfte tarifi, nasıl yapılır ve malzemeleri:
Kadınbudu köfte tarifi, nasıl yapılır ve malzemeleri:
- yarım kilo dana kıyması
- bir kahve fincanı pirinç
- bir irice soğan
- iki çiğ yumurta
- iki kaşık sıvı yağ
- bir çay bardağı un
- karabiber, tuz
- maydanoz
- kızartmak için sıvıyağı
Kadınbudu köftenin yapılışı:
- yumurtayı çırpma teli ile pürüzsüz çırpın
- unu bir düz tabağa koyun
- soğanı maydanozu çok ince doğrayın
- pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın
- iki kaşık yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine kıymanın yarısını ilave edin ve kavurun
- kavrulan kıymayı soğumaya bırakın, kıyma soğuyunca
- üzerine kalan çiğ kıyma, pirinç, karabiber, tuz ve maydanozu ilave edin yoğurun
- peşinden dolapta yarım saat dinlendirin
- süre bitiminde kıymadan parçalar koparın, köfte şekli verin
- yaptığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızartın
afiyet bal şeker olsun