pirinçli kabak yemeği: tencerede 500 gr.

 
kabak yemeği: tencerede 500 gr. tarifi ve malzemesi
  1. yarım kilo kabak
  2. bir soğan
  3. bir buçuk kaşık pirinç
  4. yarım çay bardağı zeytinyağ
  5. bir tatlı kaşığı salça
  6. karabiber, kimyon, tuz
  7. iki diş sarımsak
  8. dereotu

yapılışı
  1. kabak ve soğan ve sarımsağı doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun, sarımsağı katın karıştırın
  3. ardından salçayı katın, kavurun
  4. üzerine kabak, pirinç, 1.5 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  5. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  6. ağır ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. üzerine dere otu serpin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır