ocakta izmir köftesi tarifi
ocakta izmir köftesi tarifi ve malzemesi
- yarım kilo kıyma
- bir soğan
- bir domates
- iki patates
- bir kaşık salça
- iki dilim bayat ekmek
- bir yumurta
- karabiber, kimyon, tuz
- kızartma yağı
yapılışı
- patatesi, domatesi doğrayın, soğanı rendeleyin
- bayat dilimleri ıslatın ve sıkın
- köftenin hazırlanması
- yoğurma kabı içine kıyma, ekmek, yumurta, soğan,
- karabiber, kimyon ve tuzu katın, karıştırın
- macun kıvamında yoğurun ve tuzunu ayarlayın
- buzdolabında 30 dakika dinlendirin
- köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
- avuç içinde parmak köfteler yapın.
- patatesleri ve köfteleri yağ içinde yakmadan kızartın.
- tencerede yağ içinde salçayı kavurun, ardından domatesi katın kavurun
- üzerine köfte patatesleri dizin, 3 bardak sıcak su ve tuzu katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
afiyet bal şeker olsun