fırın poşetinde bütün tavuk tarifi
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm72uKLYwMM_rEJ9Q_5HyuFXkUs5jMqQ-ZfFYhJVB5Lp7l9GrAm53uBLLVk1c-YdwO21GprbVIPbvaGXsKMwN2baGVYPkA5oVXQeRFENrSACRVVUt9jPLBXrLs9V2M7yZhvrJsZGjzV4pT/w400-h266/firinda_tavuk.jpg)
fırın poşetinde bütün tavuk tarifi ve malzemesi
- bir tavuk
- iki kaşık yoğurt
- üç kaşık ayçiçek yağ
- bir kaşık salça
- bir soğan
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon, toz biber, kekik, tuz
- fırın torbası 25x38 cm.
sos'un hazırlanması
Tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, salça, yoğurt, karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber, tuz'u koyun ve karıştırın.
yapılışı
- tavuğu temizleyin, yıkayın ve butları bağlayın.
- soğanı ve sarımsağı soyun.
- rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin.
- çıkan püreyi süzün, çıkan suyu alın posayı atın.
- hazırlanan sos'u tavuğun iç ve dış yüzeyine sürün, 2 saat dinlendirin.
- ardından, fırın torbası içine çok az un koyun ve yayın.
- tavuğu torbanın içine alın, torbanın bir kaç yerinden delin
- ve ağızını bağlayın, fırın tepsisine koyun.
- tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün ve 60 dakika pişirin.
- süre bitiminde torbayı açın ve tavuğu açık olarak 30 dakika daha kızartın
- ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
afiyet bal şeker olsun