fırında hamsi sade nasıl pişer
Fırında hamsi sade olarak nasıl pişer? Hamsi yağlı olduğu zaman pişirilirse, yapılan her yemeği lezzetli olur. Özellikle karadeniz hamsisi, hamsi yemekleri için iyi bir seçimdir. Marmara hamsisi, lezzet olarak karadeniz hamsisi ile yarışamaz. Fırında hamsiyi sade olarak pişirmeyi hiç denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz. Fırında hamsinin yapımı kolay. Tek yapmanız gereken şey; hamsiyi temizlemek, yıkamak ve süzmektir. Hazırladığınız hamsiyi yağlayıp tuzladıktan sonra, tepsiye yayıp 200°C derece önceden ısıtılmış fırına sürmektir. Bu yemekte en önemli ayrıntı, balık üzerine ilave edeceğiniz yağ miktarıdır. Hamsiye ilave edecğiniz yağ miktarı, 2 çorba kaşığını geçmemelidir. Birde fırın tepsisine yanmaz kağıt yayarsanız yerinde olur. Afiyet olsun.
Fırında sade hamsi pişirme malzemesi:
- bir buçuk kilo hamsi
- iki kaşık sıvı yağ
- tuz
- limon
Yapılışı:
- hamsiyi temizleyin
- bol su ile yıkayın ve süzün
- üzerine yeter miktarda tuz ekin, sıvı yağı gezdirin
- ve hamsiyi güzelce karıştırın
- güzel karıştırmazsanız, olmaz
- peşinden fırın tepsisine yayın
- isterseniz, üzerine limon dilimleri koyun
- tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- 30 dakika süre ile pişirin
- fırından alın, sıcak sıcak yiyin.