klasik kuru fasulye piyazı yapımı


Klasik kuru fasulye piyazı yapımı: Piyaz yapmayı hiç denememişseniz, tarifimi bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim. Tek yapmanız gereken: kuru fasulyenizi akşamdan bol su içerisinde ıslatmak ve ardından süzüp yeni su ilavesiyle haşlamaktır. Fasulyeyi haşlarken ağır ateşte haşlarsanız fasulyeler çatlayıp dağılmayacaktır. Bu da piyazınızın görünümünü ışıl ışıl yapacaktır.

fasulye piyazı malzemesi
  1. bir bardak kuru fasulye
  2. bir soğan
  3. bir domates
  4. bir sivri biber
  5. bir katı yumurta
  6. dört kaşık sirke
  7. üç kaşık zeytinyağ
  8. karabiber, pul biber, tuz
  9. zeytin
  10. maydanoz
  11. limon

fasulye piyzaının yapılışı
  1. fasulyeyi bir gece boyu, akşamdan ıslatın
  2. sabah süzün ve yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın.
  3. ve kendi suyu içinde tencere kapağı kapalı olarak soğutun.
  4. süzün ve üzerine 4 kaşık sirke gezdirin.
  5. tencere kapağı kapalı olarak 1 saat dinlendirin
  6. soğanı yarım ay, domatesi küp, biberi halka doğrayın
  7. sosunun hazırlanması
  8. kase içine yarım limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber,
  9. 1 çay kaşığı tuz ve 3 kaşık zetinyağ koyun ve karıştırın.
  10. piyazın hazırlanması
  11. kap içine sirkesi süzülmüş fasulye, ovalanmış soğan,
  12. domates, biber, kıyılmış maydanoz koyun ve karıştırın.
  13. piyazın servisi
  14. servis tabağınıza hazırlanmış piyazdan ihtiyacınız kadarını alın,
  15. üzerine sos gezdirin, yumurta dilimleri ve zeytinle süsleyin,
  16. kalan piyazı streçleyin dolaba kaldırın.
  17. Üzerine sos ve tuz asla dökmeyin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır