etli patates yemeği: kemikli kuzu etli tencerede yapılışı
etli patates yemeği: kemikli kuzu etli tencerede yapılışı ve malzemesi
- yarım kilo patates
- 250 gram kemikli kuzu eti
- bir soğan
- bir domates
- bir sivri biber
- bir kaşık salça
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon, tuz
yapılışı
- patatesleri soyun ve küp, halka ya da elma dilimi doğrayın
- soğanı yemeklik, biberi halka doğrayın, eti yıkayın
- yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
- üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve biberi katın hafif kavurun
- ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
- üzerine patates, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuz'u katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin
- kuzu eti, kemikli kemiksiz fark etmez
afiyet bal şeker olsun