havuçlu patatesli kuzu etli bezelye tarifi
havuçlu patatesli kuzu etli bezelye tarifi ve güzelim malzemesi
- yarım kilo taze iç bezelye
- 250 gram kuşbaşı kuzu eti
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- bir soğan
- bir havuç
- bir patates
- bir kaşık salça
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- tuz
yapılışı
- patates ve havuçu küp,
- soğanı yemeklik, sarımsağı iri doğrayın
- yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
- üzerine soğanı katın kavurun, üzerine havuç ve sarımsağı katın kavurun
- ardından salçayı katın kavurun,
- üzerine patates, bezelye, 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın, ağır ateşte
- bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- sormayın, havuçlarım ince olduğu için küp doğrayamadım
afiyet bal şeker olsun