buğday çorbası tarifi

 
buğday çorbası tarifi ve malzemesi
  1. bir çay bardağı aşure buğdayı
  2. bir çay bardağı yeşil mercimek
  3. iki kaşık tereyağ
  4. bir bardak yoğurt
  5. bir yumurta
  6. bir kaşık un
  7. kuru nane
  8. tuz

yapılışı
  1. buğdayı ve mercimeği ayrı olarak
  2. yumuşayıcaya kadar haşlayın.
  3. terbiye olarak, kasede yumurta, un ve yoğurtu çırpın.
  4. tencereye buğday, mercimek ve
  5. 6 bardak suyu koyun 15 dakika kaynatın.
  6. bir kepçe çorbanın suyundan terbiyeye koyun karıştırın.
  7. terbiyeyi tencereye katın.
  8. tencereyi 5 dakika daha kaynatın ocağı söndürün.
  9. çorbanın tuzunu ayarlayın.
  10. tavada tereyağını eritin, naneyi katın hafif kavurun ve
  11. çorbanın üzerinde dökün.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır